HAJÁPOLÁSI TIPPEK

Hajmosás gyakorisága
A bőrhöz hasonlóan a hajat sem kell túl sokszor megmosni, heti 2-3 alkalommal elegendő. Amennyiben haja zsíros, vagy túl sok hajformázó terméket használ, a napi hajmosás ajánlott.

 

A sampon mennyisége

A sampont csak teljesen nedves hajra tegye rá és a víz hőmérséklete ne legyen melegebb, mint 35°C. Rövid haj megmosásához egy borsószemnyi (0.5 ml), középhosszú vagy dús hajhoz diónagyságú (1-2ml), hosszú és nagyon dús hajhoz egy tenyérnyi (3-4 ml) sampon használata javasolt.

 

A hajmosás menete

Öntse kezébe a kívánt mennyiséget, finoman dörzsölje össze kezét, és egyenletesen oszlassa el haján. Masszírozza be vele fejbőrét vagy hagyja a fejbőrön egy rövid ideig. Ezután kétszer olyan hosszú ideig öblítse le, mint ahogy a habot rajta hagyta. A korszerű samponok alaposan tisztítanak, egyszeri alapos öblítésük elegendő. Végezetül, először kezével simítsa le hajáról a vizet, majd törölközővel a szálnövekedés irányába, ezután itassa át nedvességgel.

 

Hajszárítás

Amennyiben lehetősége van rá, hagyja haját levegőn megszáradni, amely nem károsítja a haj szerkezetét, ha rendszeresen hajszárítót használ, tartsa azt 20-30cm-re a fejtől, hőmérsékletét langyosra állítsa be. A búra hőmérséklete se legyen nagyon meleg.

 

Hajformázás

Haját akkor formázza, amikor az még kissé nedves. A nedves hajat óvatosan fésülje ki, ne húzza erősen. Kefe használata csak száraz hajhoz ajánlott.