BŐRÁPOLÁSI TIPPEK

Mosakodás

Mosakodás alatt a bőr kiszáradhat, veszíthet zsírtartalmából és irritálódhat, mindezek azonban elkerülhetőek a helyes mosakodási módszer kialakításával: a víz hőmérséklete ne haladja meg a 38°C-t, kis mennyiségben használjon bőrtisztító szereket (pl. Sebamed termékek esetén arc és kézmosáshoz egy borsónyi folyadék, szappanoknál a kéz, vagy szivacs 2-3-szori dörzsölése elegendő). A tisztítószereket alaposan öblítse le. Akárcsak a mosakodásnál, a szárításnál is kerülje a súroló mozdulatokat.


Zuhanyzás

Zuhanyozás alatt bőrünk nagyobb igénybevételnek van kitéve. Normál bőr esetén a napi zuhanyzás javasolt, száraz bőrnél csak minden másnap és harmadnap. Napi többszöri zuhanyozás esetén maximum 10 percet töltsön a víz alatt. Az ideális vízhőmérséklet alacsony, semmiképp ne haladja meg a 38°C fokot. A hideg és a meleg víz váltakozása serkenti a vérkeringést megelőzheti a bőr öregedését.

Zuhanyozáskor először nedvesítse be bőrét, majd vigye fel a tisztítószert, amelyből 2-3 ml elegendő az egész testre. Az alapos öblítésre szánjon elegendő időt, hogy teljesen eltávolítsa a tisztálkodó szereket, beleértve a fürdőolajat is. Puha mozdulatokkal szárítsa bőrét, ne dörzsölje.


Fürdés

Fürdés alatt a bőrt erős hatások érik, normál bőr esetén a heti egy max. 20 perces fürdőzés javasolt, száraz bőr esetén ennél kevesebb. A víz hőmérséklete ne haladja meg a 35°C fokot. Kis mennyiségben használjon habfürdőt, fürdősót vagy egyéb terméket. A fürdés végén a hideg-melegvizes váltófürdővel öblítse le a tisztálkodó szereket. Puha mozdulatokkal szárítsa bőrét, ne dörzsölje. Fürdőolaj használata után hagyja bőrét a levegőn megszáradni. Miután fürdött egész testét kenje be krémmel, akkor is, ha semmilyen tisztálkodó szert nem használt.


Testápolók használata

A testápolót száraz bőrre vigye fel, mert a vízcseppek akadályozzák a krém egyenletes elosztását és felszívódását. Hosszú távú hatás csak a testápolók/krémek rendszeres használatával érhető el.


Arc

Krémezze be ujjbegyét és körkörös, lágy mozdulatokkal vigye fel arcára, a szemkörnyéket kihagyva (kb. 1 cm-re). A homlokrész kevesebb krémet igényel, de ne hagyja ki a nyak és a dekoltázs területeit sem.


Szemkörnyék

Tegyen kis mennyiségű krémet az ujjbegyére és gyengéd, körkörös mozdulatokkal vigye fel a szem környékére. Csak annyi krémet használjon, amennyi valóban felszívódik.


Test

Oszlasson el egy csepp bőrápolót a tenyerében, majd körkörös mozdulatokkal vigye fel testére. Általános szabály, hogy a szárazabb területek több bőrápoló terméket szívnak magukba. A krémet alaposan masszírozza be testébe, hogy ne maradjon ragacsos felület.


Kezek

A kéz külső és belső felületére is helyezzen egy kis darab krémet, majd mosakodó mozdulatokkal, a teljes felszívódásig oszlassa el kézfején és ujjain. Amennyiben a keze még mindig száraz, ismételje meg a folyamatot. Túl sok krém használata esetén kenje be az alkart is, vagy törölje le.